Tänään ruokana oli siis canneloneja ja sämpylöitä... Löysin jostain ohjeen noihin canneloneihin mutta se kyllä jotenkin vääristi lopputulosta määrällisesti (tuli vähemmän entä piti). Mutta siis tässä on nyt ohje jota olen vähän muutellut:

 

Aluksi canneloneja (12kpl) kastetaan melkein kiehuvassa vedessä jossa on myös öljyä ja suolaa. (ja sen jälkeen laitetaan syrjään odottelemaan)

 

400g jauhelihaa

2 sipulia

3-4 valkosipulia (meillä tykätään ihan hulluna valkosipulista joten laitoin YHEKSÄN ;P )

puolesta paketista puolet koskenlaskijaa

taco spice mix original (jotku maustaa jauhelihan monilla eri mausteilla, on mustatpippurit, suolat, paprikajauheet jnejne... mie tykkään käyttää noita valmiita maustepusseja)

* nuot valmistetaan paistinpannulla ja laitetaan oottelemaan syrjään.

 

5dl maitoa

1/2dl vehnäjauhoja

puolesta paketista puolet koskenlaskijaa

viherpippuria

* kattilaan ja kokoajan hämmentämistä...

 

Sitte täytin cannelonit sillai että töpötin niitä aina yksi kerrallaan siinä jauhelihamössössä ja laitoin aina täyen cannelonin vuokaan jnejne... sitten kaadoin kastikkeen päälle ja lopuksi noin 2dl juustoraastetta. Sitten vuoka uuniin 225c noin 20-30minsaa.

 

 

Sitten kun iski joku leipomisvimma niin tein porkkanasämpylöitä:

* 5dl vettä

* 1/2 hiiva

* 2tl suolaa

* 3rkl siirappia (ite käytin mallasuutetta jota saa apteekista... meille sitä aikoinaan hankittiin vauvan vattakipuja hellittämään)

* 4dl porkkanaraastetta

* jauhoja (en osaa sanoa määrää... niin paljon että taikina on hyvä)

* 1dl öljyä (laitoin oliiviöljyä)

 

* Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, siirappi ja raaste. Lopuksi jauhot vaivaamalla. Ja ihan viimeiseksi öljyt. Sitte kohota noin 30minsaa. Tehe sämpylät ja kohota mikäli tahot (ite en jaksanu enää kohotella). 225c noin 15minsaa.

 

 

Sitten esikoinen söi rieskaa ketsupilla... kokoajan piti saaha lissää kettuppia. (en aina ymmärrä)

 

Ja toinen nukahti...

 

Ja kissa ja koira oli kamuja keskenään...