Vaikka kovin alussa on tuo meidän raskaus niin ollaan kerrottu jo melkein kaikille mahollisille vauvasta. En ymmärrä miksi jotku haluaa pantata tietoa sinne viikolle 12 saakka. Itse olen kuitenkin sen verran läheinen ystävien ja tiettyjen sukulaisten kanssa että mikäli jotakin tulis niin kyllä asiasta ihan varmasti puhuttaisiin... siis esim keskenmeno. Noh viimeiseksi tässä jätimmä anopille kertomisen ja äsken saimma senkin kerrottua, reagtio oli "siis voi kamalaa, voi herra isä sentäs... tajuattako te kuinka raskasta teillä tulee? Ja miten asunto, ei tähän mahu..." Mies yritti jossain välissä sanoa että onnitellakkin saa ja anopin suusta tuli seuraavaa "no joo voishan tuota onnitella jos olisi jotain onniteltavaa... olen järkyttynyt".

Miksi helvetissä se asenne pitää heti ottaa tuolta kannalta että tulee raskasta ja on ahasta ja hankalaa...kaikki on erittäin huonosti??? Sanoinki sitte että se on kyllä ihan asenne kysymys... itse ajattelen että on tosi ihanaa olla raskaana ja saada vauva, tiedän jo valmiiksi että huonojakin päiviä tulee mutta niistä selviää. Ja eniten ehkä loukkas ku anoppi on niin pahoillaan... Vittu olen laskenu tammikuusta asti kiertoja ja mittaillu lämpöjä ja tehny kaikkeni jotta meille tulee vauva...2 kertaa ehti menkat alkaa ja molemmilla kerroilla pettymys oli valtava, ei edes itkuilta säästytty. Minun vauvakuume oli jo syksystä ihan huipussaan kunnes sain miehenki mielen mukaan vauvahaaveiluihin nyt tammikuusta. Ja yhtään kiertoa en hukkaan heittänyt. Nyt vaan ottaa aivoihin kun asenne on joillaki mikä on... No anoppi tuossa juuri lähti ja yhtään onnittelua en kuullu tai saatika mitään muutakaan positiivista.

Ja mitä asuntoon tulee, ollaan ostettu tämä kämppä marraskuussa 2007, tämä on 76neliön kolmio johon on mahdollisuus tehdä 30neliön yläkerta, eli 2 makuuhuonetta lisää... niin en ihan käsittäny että mihin se tila on loppumassa? Ja mitä tilaa vauva aluksi tarvii? Se nukkuu pinnasängyssä meidän makkarissa ja 2 muuta nukkuu toisessa makkarissa omissa sängyissään... Olen muuten ajatellut että pitäs saaha kahelle ensimmäiselle sellainen ei kovin korkea kerrossänky...sellainen lasten mallinen...oon ehkä nähnyt sellaisen Kodin Ykkösessä hmmm...

rv 4+2